Biznes

Jak działa catering i zamówienia publiczne?

Współcześnie żadna impreza firmowa nie może odbyć się bez dobrego cateringu. To wyraz szacunku dla uczestników spotkania oraz najlepszy wskaźnik dążenia do zapewnienia im odpowiedniego komfortu. Poczęstunek, również ten ciepły, już na stałe wpisał się w organizację różnego rodzaju spotkań biznesowych, szkoleń czy oficjalnych zgromadzeń firmowych. Z reguły przygotowuje go firma cateringowa, która dostarcza gotowe potrawy pod wskazany przez klienta adres. To właśnie stanowi istotę cateringu, polegającego na przyrządzeniu dań w restauracji i ich serwowaniu poza lokalem.

Usługi cateringowe Bielsko Biała

Na czym polega catering linii zimnej?

Catering może być podany w dwojaki sposób. Pierwszym z nich jest catering linii zimnej. Polega on na schłodzeniu przygotowanych w restauracji potraw do temperatury, oscylującej wokół 4˚C. W takiej właśnie formie są one transportowane do klienta. Tutaj z kolei potrawy są podgrzewane i serwowane po wcześniejszym przygotowaniu do spożycia.

Czym jest catering linii ciepłej?

Drugim sposobem jest z kolei catering linii ciepłej. Jego założenia są już zupełnie odmienne. Sprowadzają się one do zachowania stałej temperatury dania, która nie zmienia się również w trakcie transportu oraz przygotowywania do podania. Metoda ta niesie ze sobą zarówno korzyści, jak i pewne negatywne skutki. Do tych drugich zalicza się przede wszystkim utratę ważnych składników odżywczych, które ulegają zniszczeniu wskutek działania wysokiej temperatury. Są to np. witaminy, podlegające termicznej degradacji. Zaletą tej metody jest z kolei uniemożliwienie rozwoju drobnoustrojów, które nie namnażają się w wysokiej temperaturze. Przygotowując catering linii ciepłej należy pamiętać również o stałym monitorowaniu odpowiedniej temperatury poszczególnych dań.

Usługi cateringowe Bielsko Biała - Pan Pierożek

Jak dobrać personel w firmie cateringowej?

Firmy, świadczące usługi cateringowe, muszą dbać o jakość przygotowywanych potraw i ich pozytywny odbiór przez zamawiających. Niezwykle istotnym aspektem staje się więc wybór odpowiednich kucharzy, którzy będą mogli realizować potrzeby nawet najbardziej wymagających klientów. Ważne jest również, by cały personel posiadał książeczki do celów sanitarno-epidemiologicznych. Rezygnacja z tego wymogu niesie ze sobą ogromne ryzyko, które nie powinno występować tam, gdzie zdrowie i życie klientów stawia się na pierwszym miejscu.

Gdzie zamówić catering firmowy?

Z cateringu firmowego coraz częściej korzystają przedsiębiorstwa, organizujące różnego rodzaju konferencje i spotkania. Jest on dostosowywany do potrzeb klientów i stanowi odpowiedź na ich indywidualne wymagania. Przedsiębiorcy z Bielska-Białej i okolic mogą skorzystać z oferty, jaką wysuwa catering Pan Pierożek, mający swoją siedzibę przy ul. Łagodnej 17 43-300 Bielsko Biała (tel. 785 465 260). Dla swoich klientów firma przygotowała szerokie menu, które można komponować w zależności od preferencji. Podpisanie umowy gwarantuje realizację zadania, a za jakość przygotowanych potraw odpowiada wykwalifikowany personel z prawdziwą kulinarną pasją.